Teresa, de Mariano Moro

Victoria Moréteau

Unipersonal. Teatre argentí.
Teatre en castellà.

Taquilla: 15 € / Anticipada: 12 €

Sinopsi

Segle XVI. Plena Inquisició.
Les fogueres cremen i el seu principal combustible són les dones. Una d’elles té la tremenda gosadia de liderar una reforma a l’Església en un món brutalment liderat pels homes. Aquesta dona escriu, i les seves paraules simples i plenes de tendresa transcendeixen la seva època i encerten en el blanc de les nostres lluites i tribulacions, però també ens mostren un camí per a transcendir-les. Aquesta dona se sap petita i limitada, però el seu total lliurament l’engrandeix i la torna poderosa; tant, que els poderosos de la Terra es rendeixen als seus peus. Com pensa, com assegui, com fa aquesta dona?

Sobre els seus propis escrits, Teresa és un recorregut poètic pel camí de Santa Teresa d’Àvila; la seva experiència mística, el seu defensa de les dones, les seves batalles interiors, els seus conflictes amb la Inquisició, amb la seva pròpia sexualitat i la seva feblesa per algú en particular. Mitjançant l’expansió d’una consciència il·luminada, l’actriu ens mira als ulls, ens parla a nosaltres i ens trasllada a un altre temps i lloc, a l’Espanya conventual del Segle SXI, al punt de fer-nos sentir que vivim allí almenys per una estona, participant d’una cosmovisió genuïna, allunyada de tot formalisme dogmàtic i centrada en la més profunda, exhaustiva i autèntica cerca de la Veritat.


Fitxa tècnica i artística

Dramaturgia i direcció: Mariano Moro

Interpretació: Maria Victoria Moreteau
Disseny de vestuari: Santa Teresa De Ávila
Disseny de llums: Maria Victoria Moreteau, Mariano Moro
Stage Manager: Natalia Diaz
Fotografia: Mariano Moro, Adolfo Rozenfeld
Disseny gràfic: Daniela Delacroix
Producció ejecutiva: Patricio Paz

Web: http://www.facebook.com/teresalaobra

 

Sobre l’autor i director

Mariano Moro ha fundat Companyia Los del Verso l’any 1999, amb la qual ha escrit i dirigit 28 obres de teatre fins avui, privilegiant el treball minuciós sobre el vers dramàtic i poètic. Diverses d’elles han estat escenificades a Espanya, obtenint allí el Premi Visible de la Societat General d’Autors Espanyols, Premi del Públic Festival de Teatre Clàssic d’Olmedo, Premi Festival Cantàbria de Teatre.

Ha rebut a més els premis María Guerrero, Trinidad Guevara, Florencio Sánchez, dues vegades ARGENTORES, diverses Estrelles de Mar, diverses distincions Premi Teatre del Món de la Universitat Nacional de Buenos Aires, tres distincions Premi José María Vilches, i el Premi Lobo de Mar de la seva ciutat natal pel conjunt de la seva contribució a la Literatura, entre altres.
Actualment s’exerceix com a Director Artístico del Teatre Auditorium de Mar de Plata – Centre Provincial de les Arts.
Ha dirigit per a elencs oficials i independents clàssics com “El perro del hortelano” i “La dama boba” de Lope de Vega, “Love’s Labour’s Lost” de Shakespeare, “La vida es sueño” de Calderón de la Barca, i sainets de Roberto Cossa i Francisco Urondo per al Pla Federal del Teatre Nacional Cervantes. Ha dirigit també espectacles de teatre dansa. S’han publicat diverses de les seves obres, entre elles, Teresa.

 

Sobre l’actriu

Victoria Moréteau és actriu, ballarina de formació clàssica, cantant i escriptora ocasional.
Va començar els seus estudis artístics als 5 anys.

Els seus últims treballs com a actriu van ser els unipersonals Teresa i Alfonsina y los hombres, de Mariano Moro, amb els quals es va presentar en diverses ciutats de l’Argentina, Llatinoamèrica i Espanya; la pel·lícula Nieve Negra (amb Dolores Fonzi, Leo Sbaraglia i Ricardo Darín), El Toque de un Poeta, de Eugene O’ Neill, sota la direcció de Barry Primus (Actor’s Studio) i Variaciones sobre un tema sensible, de la seva pròpia autoria i direcció. Ha treballat i estudiat entre altres amb Carlos Gandolfo, qui fora el seu principal mentor i la bequés l’any 2003. Va ballar en les òperes Lady Macbeth de Mstensk i Manon Lescaut, en el Teatre Colón de Buenos Aires i Santa Cecilia de Ciutat del Vaticà. Alguns dels seus escrits poden llegir-se en www.medium.com sota l’usuari @VMoreteau.

La seva actuació en Alfonsina y los Hombres li va valer en 2013 un premi ACE com a Revelació Femenina i un José María Vilches, a més de nominació com a millor actriu en els premis Estrella de Mar, Teatre del Mundo i Luisa Vehil.


Històric de funcions, temporada 2018-19:

Divendres 26 i dissabte 27 de juliol a les 21 hores