Réquiem

Ester Bellver

Del 1 al 3/12/2017

Divendres i dissabte a les 21.00 hores.
Diumenge a les 20.00 hores.

Monòleg. Castellà. 80 minuts.

@Ester.Bellver

 

Sinopsi

En aquells dies d’hospital al meu pare i al meu ens va caure la màscara de pare i filla amb la qual fins llavors ens havíem relacionat. Ens trobem nus cara a cara, cor a cor, compartint profundes reflexions, records, acudits, cançons, misèries, dolors i desesperacions. En les situacions límit els éssers humans som capaços de tenir una trobada molt especial. Per a això és necessari deixar de costat o abandonar el paper que a cadascun ens toca quotidianament representar. És a dir, un deixa en aquest lloc de ser qui és, o qui creu ser. Ocorre llavors, que les fronteres entre el que és l’un i l’altre comencen a confondre’s; la línia entre el que és donar i rebre es dilueix també. El trànsit del meu pare a la mort m’ha proporcionat la trobada més forta que he tingut fins avui amb un ésser humà. Paradoxalment, el marc d’una situació dolorosa pot ser precisament el que et brindi les coses més belles de la teva vida.

http://requiemrotura.blogspot.com

Fitxa tècnica

Interpretació, Dramatúrgia i direcció : Ester Bellver

Escenografia i Disseny vestuari: Rotura Producciones

Realització vestuari : Elena González, Loreto García Cascales

Cartell: Tomi Osuna

Producció : Rotura Producciones

Fotografia : Rosa Herrera, Manuel Martínez Muñoz, Tomi Osuna

Video: Carlos Fontales

So: Javier Almela

Disseny d’il·luminació: Juan Gómez Cornejo

Tècnica d’il·luminació: Rosa Maria Herrera Puebla

Professor Acordió: Mario Torres

Distribució: Proversus

 

 

Ester Bellver, en 2008,  després de 30 anys de trajectòria professional com a actriu, inicia, sota el pseudònim de Rotura Producciones la seva marxa com a empresària i productora. Aquesta companyia sorgeix com a necessitat de produir les seves pròpies creacions que li permetin explorar el teatre sota un criteri personal.

El primer projecte parteix d’un text d’Ester Bellver titulat protagonitzo que supera les 150 representacions. Aquest espectacle es va estrenar en 2009. Després d’un llarg i reeixit recorregut per diferents sales alternatives de Madrid va saltar al Centre Dramàtic Nacional (CDN, Sala de la Princesa) on va prorrogar les actuacions per l’èxit aconseguit esgotant les entrades. Es va presentar en la Fira de Madrid (Madferia) i és ESPECTACLE RECOMANAT PER LA XARXA NACIONAL.

En 2012 s’estrena Totes a l’una. En aquesta ocasió Ester Bellver elabora la dramatúrgia a partir una selecció de textos d’Agustín García Calvo per ser interpretats en forma de monòleg per ella mateixa. Homenatge en vida que dedica a l’obra d’aquest autor,mestre i amic de l’actriu. AGC és Premi Nacional de Literatura Dramàtica 1990, Premi Nacional de Teatre 1999 i Premi Nacional de traducció 2006.

 Ester Bellver rendeix un especial rèquiem en memòria del seu pare, amb aquesta obra sincera, emotiva i lliure, que ve avalada per “protagonitzo”, present al CENTRE DRAMÀTIC NACIONAL (CDN) (prorrogant la seva temporada per esgotar les localitats), XARXES de teatre, PLATEA, MADFERIA, amb unes crítiques fantàstiques per part dels mitjans, públic i professió, recolzat pel INAEM, MINISTERI DE CULTURA, AECID, INSTITUT CERVANTES, i recomanat per la XARXA NACIONAL DE TEATRES.

 

Recomanació de Neus Mònico Fernandez a TeatreBarcelona