Projecte

Porta4 és un espai dedicat a la producció i a la exhibició artístico-cultural en general i, en particular, a les arts escèniques. Sempre ha tingut l’objectiu de generar un àmbit de creació no convencional dedicat a les propostes de petit format, de qualitat i recolzant criteris d’innovació. Porta4 produeix projectes i espectacles propis.

Ara,i després del trasllat al nou local situat al C/ Martí, 18, Porta4 dona un gir aprofundint en una nova línia de treball que ja es va obrir la temporada del 2017 amb la producció pròpia: En Alquiler. En paraules de la seva directora, Verónica Pallini: “Porta4 es converteix en un espai que convida a pensar en els esdeveniments contemporanis. Un espai crític, reflexiu i de investigacion de les relacions socials i polítiques”.

Tanmateix ofereix la possibilitat d’exhibició a artistes, companyies i col·lectius de creadors.

“És fantàstic que existeixin iniciatives com la d’aquest petit teatre innovador que ha sabut mantenir la seva línia artística i creadora tot i les dificultats que existeixen en aquesta ciutat i en aquest país per estrenar noves obres remodeladores…” Joan Bähr

 

La seva creadora i actual directora és Verónica Pallini, actriu, docent i doctora en antropologia, qui condueix a un equip professional sòlid, d’envergadura i d’ampli recorregut en les arts escèniques. Amb una trajectòria que es remunta a l’any 2006, l’espai va ser concebut inicialment com una escola de teatre de qualitat. Aviat va sorgir la necessitat d’explicar també amb un espai escènic obert a nous formats i propostes. Així, en 2010 neix la nostra sala d’exhibició teatral i el projecte pren forma amb el nom de PORTA 4, un nom que unifica una formació teatral de primera línia i una sala que produeix, programa i acull projectes teatrals innovadors i de petit format. L’escola i sala PORTA 4 passen així a consolidar els processos d’aprenentatge, recerca i creació.

Amb un eix conceptual centrat en les categories de teatre emergent, contemporani i de qualitat, PORTA 4 porta anys contribuint al desenvolupament i a la diversificació de les arts escèniques a Barcelona. Et convidem a participar amb nosaltres de l’experiència PORTA 4.

porta-4_escuela_teatro_sala