fbpx

Porta4, una nova mirada política

Porta4 Teatre, Creació, Ciència i Societat.

“Estem acabant l’any i vull compartir amb tants col·legues i amics que ens donen suport des de l’inici, la qual cosa va ser aquest 2018 per al Projecte Porta4 i el que ve!
Després de 12 anys de trajectòria Porta4 va créixer en totes les seves branques…. (18 cursos, 5 companyies a la setmana… etc etc). Aquest creixement va venir acompanyat amb una crisi que es va reflectir en l’espai físic i en la visió del projecte.
Així que el 2018 va ser un any d’arromangar-nos i treballar novament des de la base conceptual, metodològica i en el pràctic.
Primer, Ens MUDEM! A l’agost iniciem les obres i al setembre inaugurem el nou local del carrer Martí 18, de gairebé 400 metres i tres sales.
Paral·lelament, des d’abril, comencem a treballar amb un consultor meravellós, Toni González en la internacionalització del projecte.
Va ser un treball ardu de més de 9 mesos. Cada setmana ens ajuntem a repensar les bases, els pilars amb els quals comencem l’any 2006…. i decidim posar en paper el que és la nostra filosofia, la nostra visió i els nostres valors.
Avui Porta4 se centra en dos Camps: el científic, les ciències socials, i en particular l’antropologia; i l’art, el teatre, en particular. Dos Camps que es retroalimenten però no es fundin, és a dir treballen cadascun des de si i sobre un mateix fet social.
Porta4 des d’aquestes mirades observa al món.
La programació i les nostres produccions donen un gir cap al teatre social i polític. Així neix En alquiler, obra que treballem dos antropòlegs (Mikel Fernandino i jo) sobre la problemàtica dels desnonaments. Es va estrenar en Porta4 i és de gira, compta amb el suport de diversos organismes.
La nostra formació teatral, l’escola Porta4, neix des de l’any 2006 amb la filosofia d’educar en i per l’art. Ara, comptem amb un gran equip on estem treballant dia a dia en una pedagogia teatral pròpia des d’aquesta base i especialitzada en cada branca d’art i en cada franja etaria.
Finalment, Porta4 des del 2019 comença una línia d’internacionalització amb els Porta4 Labs, orientats a treballar problemàtiques socials, articulant la recerca antropològica, les eines de teatre i la creació en col·lectius d’exclusió.

Porta4 és avui una Plataforma de desenvolupament de les arts escèniques contemporànies. Un Espai educatiu, creatiu i de recerca basat en les relacions entre l’art, la societat i la política.

Continuarem compartint informació.

Gràcies per estar…..

Una abraçada!”

Verónica Pallini, directora de Porta4. Doctora en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona (Excel·lent Cum Laude per unanimitat). Actriu, docent i investigadora teatral.

 

Abrir chat