Osset Meu & the Soundbox

Bruc Brothers Company

Del 4 al 18/03/2018

Diumenges a les 11.00 i a les 12.00 hores

30 minuts. Espectacles escrit en quatre idiomes (català, anglès, castellà i italià). Recomanat de 0 a 5 anys.

@brucbrothers

MÚSICA EN VIU. DOS MUSICS/ACTORS A L’ESCENARI.

Sinopsi

Jugant i cantant, els personatges d’aquest conte troben un osset. De seguida l’estimen i ell no els vol deixar. Però hi ha un temps per tot, desprès d’abraçades i manyagues, toca desenganxar-se per anar a explorar el món! I explorar el món vol dir descobrir molt sons i llenguatges!

Utilitzant la electrònica, tarimes vibratòries i molts instruments elèctrics i acústics, aquest espectacle interactiu és una experiència sensitiva i auditiva única pels bebès i els seus pares.

Dos actors, músics i cantants interpreten aquest conte original. Tots els sons i músiques estan tocats en directe pels actors, els nens i els seus pares!

 

Fitxa tècnica i artística

Intèrprets:  Silvia Dotti i Christophe Sainsot Tintou

Autor/ compositor:  Christophe Sainsot Tintou

Amb el suport de les empreses Bateau Lune, Nevermai, Penguins Barcelona
Ilustracions:  Elisabeth Justicia
Fotos:  Alessia Bombaci

Nota de l’autor

Músic, actor i pedagog, havent viscut i treballat en diferents països, sempre he tingut curiositat pels idiomes i les diferents cultures. Com a autor d’obres de teatre infantil, m’he dedicat naturalment a intentar fer passar el missatge que aprendre idiomes és no només molt important però també molt divertit.

 

Desprès d’haver escrit obres musicals multilingües per a públics de diferents edats (The cat, the rat & a motorcycle per a nens de 5 a 12 anys i Els llobatons per a nens de 3 a 6 anys), vaig voler enfrontar-me al repte d’escriure pels bebès. Utilitzar aquí també les llengües era evident, no de manera tan didàctica que en les obres per a nens més grans és clar, però amb únic objectiu de fer sentir llengües, la musicalitat de les llengües. De la mateixa manera calia fer sentir cançons i instruments diferents.

 

Però no n’hi havia prou amb això. Els bebès son a l’edat del desenvolupament més ràpid dels sentits i d’experiments constants. Per que la meva obra sigui completa calia sol·licitar els altres sentits dels bebès, tot i ser una obra musical. Per fer-la visual, utilitzaria llums adequades, bombolles de sabó i és clar el nostre protagonista, Osset Meu. Quedava la part tàctil. Hem dissenyat, junts amb la empresa Nevermai unes tarimes vibratòries. Aquestes vibren quan son tocats els instruments (sintetitzador, baix i guitarra elèctrica) i els bebès, asseguts al damunt en els braços dels seus pares o estirats senten directament les vibracions.

 

Una altra part important és la interactivitat. Els bebès no poden ser només espectadors, ràpidament volen actuar també. És per això que he inclòs uns jocs d’instruments que son distribuïts a l’entrada de la funció amb els quals els nadons poden tocar i participar a la obra.

 

Osset Meu & the Soundbox és també una obra pels pares. Com a pare, quan la meva filla era bebè vaig trobar a faltar un tipus d’obra que ens pogués parlar als dos a l’hora. Aquí el tema de la obra parla directament als pares i la interacció durant el espectacle fa que els pares passen un moment molt dolç i agradable amb els seus fills.

 

 Christophe Sainsot Tintou

 

https://www.brucbrothers.cat/osset

One comment