El niño de la azotea

Del 2 al 30/4/2016

Dissabtes a les 21.30 hores.

Isaac Forteza i Pablo Gervasoni

Noves dramatúrgies. 50 minuts.
Recomanada a partir de 16 anys. Castellà.

el-nino-de-la-azotea_isaac-forteza_porta4

Sinopsi

El punt de partida del nostre treball han estat els records, i la seva transformació al llarg dels anys. D’aquí vam ser conscients del poder manipulador de l’ésser humà. Vam llegir a Sarte i trobem certa complicitat en la seva visió pessimista i manipuladora de les relacions humanes.


Decidim crear una peça a partir de la reactivació dels records personals, la seva evolució en funció de qui els rememora i els seus interessos projectats en aquest record. A partir d’aquí, va ser inevitable fer una anàlisi de la memòria col·lectiva que exigeix, segons la nostra lectura, un canvi de consciència global.

Fitxa tècnica i artística

Direcció i dramatúrgia: Isaac Forteza i Pablo Gervasoni.

Intèrprets: Andy Fukutome, Isaac Forteza, Francesca Plaza i Maria Ivonete de Souza.
Producció: Pablo Gervasoni.
Il·luminació: Carles Borràs.

Assistent de moviment: Alba Barral.

Fotografia i vídeo: Juan Miguel Pla, Silvia Espasa, Javier Requena, Toni Payan i Andrés de León.
Residència artística concedida per Centre Cultural La Bòbila de L’Hospitalet (Barcelona).

ISAAC FORTEZA – València (1983)
Direcció artística, dramatúrgia i intèrpret
Graduat en art dramàtic pel Col.legi de Teatre de Barcelona, des de 2011 combina la seva faceta de professor de teatre per a diversos col·lectius amb la d’actor en companyies com Cia. Frotalámpas, amb la qual realitza una gira per més 40 ciutats Italianes, i El Comte de Torrefiel amb la qual ha participat, entre altres festivals europeus, en: Festival Temporada Alta, Girona (2013), Rencontres Chorégraphiques, Seine Saint-Denis (2014), Festival intacte, Vitòria-Gasteiz (2014), Humain trop Humain, Montpeller (2014), o Fast Forward Festival, Braunschweig (2015). A més recentment han format part de la programació del Théâtre de la Bastille, Paris. D’altra banda, des de 2014 forma parella creativa juntament amb Pablo Gervasoni desenvolupant diferents Laboratoris de Creació Escènica, així com la seva primera peça de teatre Los cuerpos de Negri en 2014.

PABLO GERVASONI – Buenos Aires (1971)
Direcció artística, posada en escena i producció.
Realitza estudis de teatre en la EMAD, així com altres cursos d’interpretació, amb Alberto Sava, Ricardo Passano i Mónica Gazpio a Buenos Aires. En 2002, ja a Espanya, comença la seva carrera dins de l’àmbit social com a educador. Al mateix temps realitza formació en Teràpia Gestalt i Teràpies corporals. Durant els últims anys s’ha dedicat a la recerca escènica, col·laborant amb diferents col·lectius artístics i implementant tallers en Laboratoris de creació. Actualment forma parella creativa juntament amb Isaac Forteza amb el qual estrena la seva primera peça de teatre Los cuerpos de Negri en 2014.

Link Reportatge “Laboratori de Creació” en TV L’Hospitalet. https://vimeo.com/148074822

El niño de la azotea sorgeix després de l’experiència de dos Laboratoris de Creació Escènica, duts a terme entre 2014 i 2015 en el Centre Cultural La Bòbila de L’Hospitalet (Barcelona). Aquests Laboratoris tenien com a objectiu apropar a un grup d’intèrprets no professional a un espai d’expressió, on poder formar part d’un procés col·lectiu de creació escènica.
Durant aquests Laboratoris, diferents artistes convidats implementaven una seriï tallers i dinàmiques creatives, al servei un grup d’intèrprets de diferents disciplines, sense que sigui necessària una experiència professional prèvia.