Jo també

Projecte Minerva

Recomanada a partir de 16 anys.
Català, castellà

 

Jo també és una peça que s’ha construit amb múltiples llenguatges escènics (poesia, dansa, escriptura, música…), i de diferents veus femenines (a mode de cor grec), escenifica relats d’històries reals (algunes d’elles explicades per les mateixes supervivents) el conflicte de l’abús sexual infantil i les seves seqüeles.
A través de l’exposició d’aquesta peça, amb un fort caràcter reivindicatiu i artístic, es pretén visibilitzar el conflicte per desenvolupar una consciència col·lectiva que permeti tant la identificació i la denúncia dels abusos sexuals, com la seva prevenció. A través d’aquestes històries de vida, podrem conèixer tant les seqüeles de les víctimes d’abús com els mecanismes dels agressors per cometre
els abusos.

 

Membres de LE ME TOO

Josefina Altés
Montse Cosidó
Elisenda Amartis
Stefanny Estévez
Alejandra
Alba Tor

Dramaturgia i direcció: Alba Tor

Texts: Todas las integrantes del laboratorio y Alba Tor

Violinista: Dani Pucha

Conductora del Laboratori Escènic Me Too: Alba Tor

 

Per dur a terme aquest projecte comptem amb la col·laboració de diverses entitats socials i culturals. D’una banda, moltes de les integrants de Me Too són membres del Projecte Minerva, liderat per Trama, amb el suport de l’Ajuntament de Gràcia.
D’altra banda, algunes integrants són activistes de l’Associació El Mundo de los
ASI, especialitzada en la lluita contra l'abús sexual infantil i assisteixen al grup d’ajuda mútua que facilita l’equip de teràpies de l’associació. Algunes participen també d’activitats que proposa Caixa de Pandora, una iniciativa recent que lluita per l’equitat, la fi de la bretxa salarial i la conquesta dels drets de les dones, entre d’altres. A més, individualment, algunes d’elles lideren o participen en associacions culturals sense ànim de lucre (Sent i Crea projectes, El Banc de Temps, l’Associació del Dia Internacional de la Pintura, etc.)

 


Noticias relacionadas:

Me Too es el nombre del movimiento que empezó en forma de hashtag a través de las redes sociales en octubre de 2017 para denunciar la agresión y el acoso sexual que reciben las mujeres, sobre todo en el ámbito del trabajo. Fue Alyssa Milano, activista y actriz norteamericana, quien tuvo el valor de acusar de abuso sexual al productor de cine y ejecutivo estadounidense Harvey Weinstein. A raíz de esas acusaciones, muchas mujeres tuvieron el coraje de sumarse a esta denuncia y, bajo el hashtag#MeToo, se atrevieron a denunciar casos similares.

https://www.elnacional.cat/es/sociedad/me-too-grito-contra-violencia-sexual_244236_102.html

 

 

‘Jo també’, un laboratorio escénico contra los abusos

 

Histórico de funciones:

Lectura dramatizada del laboratorio escénico ME TOO con charla-debate por parte de la Asociación EL MUNDO DE LOS ASI.
Domingo 15 de julio a las 20.30 horas, 2018

Diumenge 30 de juny a les 19:00 hores, 2019