Kátharsis

Del 6 al 27/03/2016

Cia. Éxtasis

Diumenges a las 20:30 hores.

Drama. Adults. 60 minuts. Castellà.

¿Has tocado fondo alguna vez? ¿Eres realmente quien crees que eres? 
¿Has escuchado los gritos en silencio de las personas que te rodean? 
¿Alguna vez te has parado a pensar lo que siente esa chica que te sirve en la cafetería? 

No somos más que títeres de nuestros sentimientos y miedos mas oscuros. 
Durante una hora vais a poder sentir lo que he sentido yo durante mucho tiempo,
me he cansado de la gente, del amor, de la traición, de la soledad, del miedo y de la vergüenza. 
Necesito enfrentarme a mi misma.

Ana

atrapalo04_katharsis_porta4

Sinopsi

Kátharsis és un alliberament, una purificació. És el procés de tocar fons i sentir-nos enfonsats per poder adonar-nos que és l’única manera d’entendre’ns, agafar força i començar de zero.

Decidim plasmar aquesta idea amb un personatge real, Ana, que travessa un període depressiu i transcendental a la seva vida, i la seva jo interior plasmat en un alter ego imaginari, aquesta part de nosaltres que ens crida des de l’interior que espavilem, aquesta part nostra que pensa el que no diem i que vol fer el que ens fa por.

És una confrontació amb nosaltres mateixos, una lluita interna on la ment juga un paper crucial aferrant-se al dolor i no deixant que el nostre veritable ser es desenvolupi amb llibertat, fent-nos creure que som aquesta persona incapaç d’enfrontar-se a la vida. A través de la pèrdua d’esperança ens adonem que s’obre un ampli ventall de possibilitats on no és necessari l’estigmatitzat per la societat, l’amor i els béns materials es tornen secundaris i el que “estimat a tu mateix” es converteix en l’únic camí.

Com expressem en la descripció de la nostra peça: “Enfréntate a ti mismo y pregúntate:  ¿Cuánta verdad puedo tolerar? Entonces coge y sincérate, libérate de toda puta esperanza y acepta todo eso que niegas. Cuándo consigas que esa verdad te duela hasta destrozarte estarás liberado.”

Fitxa artistica

Interpretació: Maite González i Ananda Payán

Ajudant de direcció: Clara Moliné

Dramatúrgia i direcció: Maite González i Ananda Payán

So: Agnès Anton

Fotografia: Toni Payán

Disseny de cartell: Raúl Maldonado

 

És una obra irònica, que juga amb les diferents situacions amb sarcasme. Alhora, és una peça amb gran càrrega emocional, convertint als espectadors en confidents i posant-los a prova plantejant-se els seus propis valors. La relació dels personatges és dinàmica i directa, ja que es debaten constantment pensaments i sentiments, ment i cor.
L’espectador es veurà submergit en la intimitat d’Ana, tancada a la seva habitació i presenciant el seu debat amb l’alter ego, les seves il·lusions i els seus deliris.
Una de les nostres referències és Sarah Kane, dramaturga pertanyent al moviment teatral In-yer-face, sorgit en els 90. En certa forma, Kátharsis té una atmosfera d’aquest tipus de teatre, on en alguna ocasió el públic es converteix en un quart personatge al que se li parla directament, que viu dins de la història i és qüestionat moralment. Volem que el missatge arribi de forma clara i directa al públic utilitzant un llenguatge clar i explícit.
Apostem, sobretot, per la creació pròpia i les noves oportunitats a joves que volem dir i plasmar idees i valors a través de l’art.