Jumon Erra

Adaptador, dramaturg i cofundador de la Danesa.
De 1996 fins a 2002 va treballar en Tv3 com a actor. Ha treballat com a guionista en diferents programes de Tv3, Catalunya Ràdio i RAC1. De 2002 a 2007 treballa com a defensor de
drets humans a Colòmbia, Estats Units i Regne Unit.
Ha escrit i dirigit Un disgust danès (2011), primera producció de la companyia La Danesa, de la qual és membre fundador, espectacle presentat en el Teatre Tantarantana, en el Bar del Teatre Lliure i en La Pensión de las Pulgas (Madrid); escriu el monòleg Lleixiu (DESIGJAM), dirigit per Neil Labute en La Seca-Espai Brossa (2013); ha dirigit La Carnisseria de Marta Solé (2013). Ha escrit i dirigit amb Daniela Feixas No pujaràs a l’àtic (2013); Enlloc, Arizona (2014), juntament amb Marc Angelet i Albert Boronat (text premiat en el concurs de peces curtes 3 de 9). Ha estat ajudant d’adreça de Sergi Pompermayer en New Order, a la Sala Flyhard. I estrena la seva última obra, escriu i dirigeix Vintage, el primer creuer low cost, produïda per Daniel Anglès, en el Versus Teatre (2015). Escriu i dirigeix la peça curta Moro, seleccionada entre mes de 100 peces per al Festival Píndoles i gira per Catalunya i Balears. Ha estat ajudant de direcció d’Andrés Llima de Ciara de David Harrower (Teatre Akademia 2015). Escriu i codirigeix La distància entre el llamp i el tro, segon espectacle de la Danesa, (Tantarantana2016).

Actualment, Jumon Erra treballa en l’escriptura de l’obra Agenda amb Marc Angelet i en l’adaptació teatral de l’obra del Premi Nobel José Saramago, Assaig sobre la Lucidesa.