A partir de textos de Pol Borrell i Falcó

Històries aparentment intranscendents

Cia. Generació Fasmid

Del 8 al 29/06/2019
Dissabtes a les 20.00 hores

 

Reserva tu entrada

Taquilla: 15 € – Amb reserva 12 €

90 minuts. Recomanada a partir de 12 anys


Sinopsi

Diferents històries curtes sense un sentit clar, van succeint a mida que es va desenvolupant l’espectacle. Petites històries que a primera vista poden semblar irrellevants, però que transmeten petits missatges de carregada transcendència. L’espectacle està format de 7 historietes que es van succeint i les quals cadascuna parla sobre un tema de debat. Els actors també s’involucren en el moviment de l’atrezzo i l’escenografia en general entre escena i escena, la qual cosa fa que al final es plantegi també el debat de la importància de l’atrezzo, que “aparentment també és intranscendent”.

 

L’espectacle

Moltes coses en la vida ens semblen poc importants: converses, reflexions que fas en trajecte en el metro, mirades, preguntes que ens semblen estúpides, etc. Però aquests petits moments, són els que alimenten i sovint donen sentit al nostre dia a dia. També pot ser que una mateixa reflexió, segons el punt de vista que li donis, pot arribar a agafar un caire dramàtic però també es pot provocar el riure. Creiem que les diferents històries, algunes més que d’altres adquireixen certs punts de vista en clau comèdia cínica quan en realitat estem parlant d’un punt o debat dramàtic.
Els textos de l’autor Pol Borrell, a través de l’espectacle Històries aparentment intranscendents ens presenta tot això a través de 7 historietes: l’ambigüitat de la vida, la veritat, la saviesa, l’estupidesa i sobretot la part comediant amb un toc irònic i de vegades cínic. I ho fem a través d’un conglomerat de petites històries amb un guió intel·ligent que ens porten a pensar i a riure al mateix temps, sovint amb un final frívol deixant a l’espectador que entengui a la seva manera el significat de cada història, i també de l’espectacle.

 

Fitxa tècnica

Autor: Pol Borrell i Falcó
Direcció: Eudald Navarro
Ajudant de direcció: Helena Baró
Intèrprets: Xavier Arroyo, Maria Gassó, Joel Jansà, Andrea Gilet, Míriam Martí, Marta Baró, Joan Montana i Eudald Navarro.
Vestuari: Dolors Roca
Escenografia: Borja Gonzàlez

Producció: Generació Fàsmid
Disseny Gràfic: Laura Gassó (Laus Studio)

La companyia

Generació Fàsmid neix l’any 2018 de la mà del director de l’obra, l’Eudald Navarro, i amb la complicitat dels actors del primer espectacle. Durant la seva trajectòria teatral sempre ha participat en diferents espectacles però sempre des de la perspectiva d’aprenentatge, de la mateixa manera que els actors d’aquesta primera obra. Aprofitant aquesta experiència de trepitjar escenaris i de dirigir les seves primeres obres en aquest àmbit, s’ha volgut donar un pas més, per poder treballar de més a prop el desglossament dramatúrgic. El fet d’haver triat Quan els paisatges de Cartier-Bresson com a primera obra té molt a veure amb aquest plantejament, una obra que el que prima per sobre de tot és el treball actoral i l’anàlisi dramatúrgic.