El canto del ladrón de poemas y otros textos

Mario Moscoso (Argentina)

22/12/2017

Divendres a les 21.00 hores.
Unipersonal de poesia. Castellà. 50 minuts.

@Elcantodelladron

 

Sinopsi

Com els vells actors transhumants que de poble en poble anaven explicant històries, així va ser concebut aquest espectacle.

D’allí el seu títol; els actors com els lladres prenem històries alienes per fer-les pròpies.

Potser l’esperit que més ho defineix són un manat de textos per passar d’una emoció a una altra i anar tocant zones sense el menor esforç psicològic, on cada text o poema crea un propi univers i la totalitat d’ells una pròpia unitat perquè es produeixi un fet teatral, fet carn, aquí i ara i es compleixi amb el que Lope de Vega deia: “Per fer teatre es necessiten tres coses, un tablado, un actor i una passió”.

Ficha tècnica i artística

Actor: Mario Moscoso
Direcció:  Cecilia Ruiz-Posse / Mario Moscoso
Disseny de llums: Mario Moscoso – Cecilia Ruiz-Posse

Opiniones del público

La companyia

Mario Moscoso, ha participat com a actor en més de 60 FICCIONS per la TV nacional i internacional algunes d’elles PREMIADES amb el PREMI EMMY INTERNACIONAL i el PREMI MARTIN FIERRO.
Ha treballat en més de 10 films i en més de 20 obres de teatre.
És l’únic artista argentí Membre del AMERICAN ZOETROPE STUDIO el Director del qual és FRANCIS FORD COPPOLA en la correcció de guions d’artistes nobeles per al cinema nord-americà.
A més és Maestro, Director i Coach d’actors professionals per a la televisió, el cinema i el teatre amb 15 anys de trajectòria en la docència actoral i amb 300 alumnes anuals.
L’any 2013 va participar de l’II CONGRÉS INTERNACIONAL de COMÈDIA MUSICAL de l’URUGUAI al costat de professionals de nivell internacional.
La màscara, l’entremès, la recerca teatral i el teatre en vers li han portat a participar especialment del XI Congrés Internacional del Teatre Español al Segle d’Or en el TEATRE NACIONAL CERVANTES.
L’any 2007 va representar a l’Argentina en la setmana de “Autors en les ombres” realitzat a Marsella – França.
En la seva trajectòria vaig muntar dos teatres: “El conventillo de la fulana” en els anys ’80 i ’90 i posteriorment fundador de el “Teatre de l’Art Facto” al costat del mestre Raúl Serrano.
Premis: MILLOR ACTOR – MILLOR AUTOR per l’obra “Shakespeare, l’ombra en el laberint” Cicle “Evocant al Picadero: 2007″ (Institut Nacional del Teatre – Associació Argentina d’Actors – Societat Argd’Escriptors – GEBA – Editorial Gabas)
Va escriure nombrosos articles sobre tècniques d’actuació en destacades revistes del mitjà.
Va participar en el MAT (Moviment de suport al Teatre) al costat de destacades personalitats de l’escena nacional creant la Comissió d’Estudiants de Teatre.