Home » Interpretació davant la càmera amb Carlos Marques-Marcet

Interpretació davant la càmera amb Carlos Marques-Marcet

Professor: Carlos Marques-Marcet
Dies: dilluns 23, dimarts 24, dimecres 25, dijous 26 i divendres 27
Horari: 11:00h – 14:00h
15 horas

La relació entre l’actor i el director “Stop acting! Let’s play

Objectius
– A partir de diversos exercicis desmuntarem clixés i prejudicis per tal d’assolir la via de comunicació més eficaç entre el director i l’actor: Què vol dir realment quan un director em demana “més petit” o “més veritat”?
– Revisarem diferents estils d’interpretació lligats també a estils de diferents directors i com entendre el lloc des del qual se’ns parla.
– Ens aproparem a l’ominpresent pregunta de: “què vol el director?” a partir de la pràctica de dirigir escenes, ens posarem en la pell dels directors per comprendre millor l’altre punt de vista.
– Intentarem apropar-nos a la interpretació re-examinant el concepte d'”accions” i d'”actuar” a partir del joc, l’ús de la concentració i la recerca de l’especificitat.
– Per últim ens aproparem al sempre angoixant moment del càsting: què busca un director en un actor?

Carlos Marques-Marcet 

Carlos Marques-Marcet és un director, escriptor i editor de Barcelona. Va estudiar comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i es va graduar al màster de direcció cinematogràfica a la UCLA School of Film and TV gràcies a una beca de la Fundació La Caixa. Va dirigir deu curtmetratges que van guanyar diversos premis com els Director‘s Guild of America (DGAStudent Awards o el premi INJUVE així com el documental De Pizarros y Atahualpas. El seu debut al llargmetratge va ser 10.000 KM guanyadora del Goya al Millor Director Novell, cinc premis Gaudís (Millor Pel·lícula, Direcció, Guió, Actriu i Actor Protagonista), premi a la millor interpretació al South by Southwest de Austin i cinc Biznagues al festival de Màlaga entre molts altres premis. Va dirigir la TV-movie 13 dies d’Octubre sobre el procès a Lluís Companys, guanyadora del premi Gaudí a la millor TV-Movie i el seu últim llargmetratge Tierra Firme (“Anchor and Hope“), que va guanyar el premi de la crítica al festival de Sevilla i els premis Gaudí a Millor Actor Protagonista i Millor Pel·lícula en llengua no catalana, i està ara mateix al circuit de festivals que va començar amb Rotterdam i South by Southwest.