Home » Formació

Formació

L’Escola Porta4 ofereix una formació actoral de primera línia que dota els actors d’una base interpretativa sòlida i de qualitat professional per treballar en teatre, cinema i televisió. També oferim l’oportunitat d’iniciar-se en el món de la interpretació a aquelles persones que tenen el teatre com a assignatura pendent o aquells que volen incorporar el teatre com a part del seu desenvolupament personal. Distingim entre la formació actoral regular, cursos per a professionals i monogràfics

Mètode Porta4

En l’Escola Porta4 treballem amb un mètode propi fruit de la investigació amb la qual Verónica Pallini, directora del centre, va dur a terme durant la seva tesi doctoral “Antropología del Fet Teatral. Etnografia d’un teatre dins del teatre”. L’objectiu del nostre mètode és ampliar les possibilitats expressives i estètiques de cada alumne. Formem actors perceptius, intel·ligents i autònoms a través del desenvolupament de la creativitat personal, la confiança i la consciència integral de cada un dels nostres actors els quals són vius i presents en el fet teatral i en l’àmbit escènic.

  • Formació actoral regular

El nostre pla integral de formació es basa en quatre anys de cursos regulars durant els quals els alumnes adquireixen una base tècnica teatral. Des del primer any, els estudiants participen en les mostres obertes al públic per entrar a formar part del fet teatral des del nivell inicial.

Els nostres cursos:

– Introducció al teatre / Cursos Intensius d’estiu

–  Interpretació I: Iniciació actoral

– Interpretació II: Realisme i Hiperrealisme

– Interpretació III: Caracterització de personatges i creació escènica

– Muntatge d’una obra

Teatre Musical

Teatre i Cinema

Tots els cursos regulars es componen d’una classe setmanal de tres hores, excepte Introducció al teatre que és de dos. L’any lectiu comença a mitjans de setembre i finalitza a mitjans de juliol. Els grups tenen un màxim de 16 alumnes i en acabar l’any, tots els estudiants participen en una avaluació final en què valoren el curs i el desenvolupament de l’any juntament amb el Equip Docent de Porta4.

  • Cursos per a professionals

Porta4 també ofereix cursos pels actors formats, tan els alumnes que han fet totes les formacions regulars de Porta4 com aquells que provenen d’altres escoles. Oferim dos cursos d’escpecialització:

Formació professional per Actors

Interpretació davant la càmera

Direcció d’actors

Durant el curs també anem oferint seminaris i monogràfics per tal d’anar ampliant la formació actoral dels nostres alumnes.

  • Monogràfics

Els monogràfics són classes que es poden cursar de manera individual o fer tot el recorregut, opció que recomanem ja que és la millor eina per ampliar tot el treball fet en els cursos regulars o  bé per mantenir-se.

Tècniques corporals per actors i actrius

Monogràfic de Veu

Commedia dell’arte

Teatre físic

L’acció dramàtica

Cant i alliberament de la veu

  • Teatre per a nens i nenes

El teatre permet millorar la capacitat comunicativa i ensenya a desenvolupar una nova mirada sobre si mateixos i el seu entorn social. D’acord amb aquestes eines de transformació social oferim els següents cursos:

Teatre

Teatre i Cine

Teatre Musical

Teatre per a joves