Home » Formació

Formació

L’Escola Porta4 ofereix una formació actoral de primera línia que dota els actors d’una base interpretativa sòlida i de qualitat professional per treballar en teatre, cinema i televisió. També oferim l’oportunitat d’iniciar-se en el món de la interpretació a aquelles persones que tenen el teatre com a assignatura pendent o aquells que volen incorporar el teatre com a part del seu desenvolupament personal. També dediquem una part de la formació a nens, nenes i joves desenvolupant io treballant la sevacreativitat des de el primer dia. Distingim entre:

  •  La formació actoral regular
  •  Cursos per a professionals
  •  Monogràfics
  •  Nens, nenes i joves

 

Mètode Porta4

En l’Escola Porta4 treballem amb un mètode propi fruit de la investigació amb la qual Verónica Pallini, directora del centre, va dur a terme durant la seva tesi doctoral “Antropología del Fet Teatral. Etnografia d’un teatre dins del teatre”. L’objectiu del nostre mètode és ampliar les possibilitats expressives i estètiques de cada alumne. Formem actors perceptius, intel·ligents i autònoms a través del desenvolupament de la creativitat personal, la confiança i la consciència integral de cada un dels nostres actors els quals són vius i presents en el fet teatral i en l’àmbit escènic.

 

  • Formació actoral regular

La nostra formació es basa en *quatre anys de cursos regulars durant els quals els alumnes adquireixen una base tècnica teatral. Des del primer any, els estudiants participen en les mostres obertes al públic per entrar a formar part del fet teatral des del nivell inicial.

Els nostres cursos:

– Introducció al teatre / Cursos Intensius d’estiu (PROXIMAMENT)

–  Interpretació I: Iniciació actoral*

– Interpretació II: Realisme i Hiperrealisme*

– Interpretació III: Caracterització de personatges i creació escènica*

– Laboratori de creació. Muntatge i posada en escena*

Teatre Musical

Teatre i Cinema

Tots els cursos regulars es componen d’una classe setmanal de tres hores, excepte Introducció al teatre que és de dos. L’any lectiu comença a mitjans de setembre i finalitza a mitjans de juliol. Els grups tenen un màxim de 16 alumnes i en acabar l’any, tots els estudiants participen en una avaluació final en què valoren el curs i el desenvolupament de l’any juntament amb el Equip Docent de Porta4.

  • Cursos per a professionals

Porta4 també ofereix cursos pels actors formats, tan els alumnes que han fet totes les formacions regulars de Porta4 com aquells que provenen d’altres escoles. Oferim dos cursos d’escpecialització:

                – Interpretació davant la càmera

Direcció d’actors

Durant el curs també anem oferint seminaris i monogràfics per tal d’anar ampliant la formació actoral dels nostres alumnes.

  • Monogràfics

Els monogràfics són classes que es poden cursar de manera individual o fer tot el recorregut, opció que recomanem ja que és la millor eina per ampliar tot el treball fet en els cursos regulars o  bé per mantenir-se.

– Monogràfic de Veu

– Producció

– Entrenament corporal

– Teatre-Dansa

– Clown

– Creació

– Commedia dell’arte

 

  • Teatre per a nens i nenes

El teatre permet millorar la capacitat comunicativa i ensenya a desenvolupar una nova mirada sobre si mateixos i el seu entorn social. D’acord amb aquestes eines de transformació social oferim els següents cursos:

Teatre

Teatre i Cine

Teatre Musical

Teatre per a joves