Home » Cartellera » El éxito (o lo que queda del fracaso)

El éxito (o lo que queda del fracaso)

Del 24/11 a 22/12

Tots els dissabtes a les 21.00 hores

Companyia de Teatro Resistente

Comèdia dramàtica. Castellà. 75 minuts.
Recomanada a partir de 13 anys.


Reserva la teva entrada

Preu: 12 € –  Amb reserva: 10 €


Sinopsis

L’ÈXIT forma de part de la continuació del FRACÀS, obra seleccionada per participar de l’11 FESTIVAL INTERNACIONAL DE BUENOS AIRES i produïda pel Teatre Argentí de la ciutat de la Plata, una de les institucions culturals més prestigiosa de l’Argentina. És una obra sobre l’amor, el fracàs, la mort, el futur i el “ésser femení” en la societat contemporània. Vuit dones en la foscor, l’opressió i la repressió crònica. Lorca recorre l’escena com un ànima errante a la recerca d’un cos de fémina on poder encarnar. Andy Warhol pren la posta i trashea l’escena amb estridències pròpies d’un reality/càsting on les mateixes actrius realitzen un streaptease emocional quedant enfervorides, fràgils i exposades. Un home pregunta, indaga i opina. Elles no callen.
Empoderadas prenen el timó d’aquest vaixell destinat al fracàs. L’obra està escrita a partir d’entrevistes en profunditat amb les actrius, això fa que sigui una versió que correspon a la cultura i la idiosincràsia catalana. És un treball concebut des de l’humor,  la sensibilitat i la sorpresa com a recurs fonamental per generar teatralitat.

Fitxa tècnica i artística

Pilar Fuertes Guevara: Bernarda/Cayetana
María Maillo: Poncia/Alisa
Ángels Castuera: Angustias/Celina
Victoria Camps: Magdalena/Soledad
Luciana Capano: Martirio/Tere
Jelen García: Amelia/Nora
Marlen Hernández: Adela/Marianita
Bibiana Bigorra: Josefa/Blanca
Marcelo Linares: Román

Autor: Blas Arrese igor

Assistent de direcció: Virginia Coquillat
Escenografia: Blas Arrese Igor-Andre Jalil Flaqué
Vestuari: Blas Arrese Igor- Andre Jalil Flaqué
Fotografia i disseny gràfic: Désirée Gómez, Porsche Senglar i Carolina Pinilla

Sobre la companyia

Neix a Argentina l’any 2011 amb motiu de l’estrena El fracaso, de Blas Arrese Igor, obra seleccionada per participar del FESTIVAL INTERNACIONAL DE BUENOS AIRES 2017 i produïda pel Teatre Argentí de la ciutat de la Plata, una de les institucions culturals més prestigiosa de l’Argentina. El text de l’obra va ser publicat per l’Editorial Edulp,exhibida en la fira del llibre de Frankfurt i Guadalajara. L’any 2013 estrena El éxito, també a Argentina. L’any 2017 la companyia arriba a Barcelona per començar a donar forma a una adaptació del seu autor a El éxito (o lo que queda del fracaso). És de la mà de Andre Jalil Flaqué, directora de l’obra, aquesta re-fundació de la companyia de teatre Resistent i amb projecció a quedar-se i estudiant diversos projectes futurs.


Fecha de estreno 24/11/2018