Home » Obras realitzades » En alquiler

En alquiler

 

 

Producció Porta4

Drama. Castellà. 45 minuts. Recomanada a partir de 13 anys.

#enalquilerteatro

 

 

Sinopsi

Dues dones amb un mateix nom, Victoria, d’una mateixa família però de diferent temps i país, s’enfronten a un mateix problema: la pujada del lloguer dels seus habitatges i la impossibilitat de fer front a la despesa. D’aquesta manera, es troben fora de la llei perquè es neguen a quedar fora de casa seva. Ambdues busquen la millor manera de conservar un sostre que s’enfonsa, tant física com metafòricament. Però ambdues formes són diferents i tindran un diferent final. Aquesta obra pretén posar de manifest la importància del teixit social del barri i del desig, de vegades explícit de vegades latent, d’algunes entitats privades i públiques d’acabar amb ell.
En alquiler, interpretada per Verónica Pallini i escrita per Mikel Fernandino, s’ambienta en la vaga d’inquilins de 1907 a Buenos Aires i en l’actual gentrificació dels barris de qualsevol ciutat moderna.
 

Fitxa tècnica i  artística

Idea original: Veronica Pallini i Mikel Fernandino
Text: Mikel Fernandino
Posada en escena: Tony Casla
Interpretació: Verónica Pallini

Disseny d’il·luminació: Eric Rufo
Assessorament en disseny d’il·luminació: David Bofarull
Vestuari: Alessandra Azzini
Disseny gràfic: Andrea Cardinali
Escenografia: Carlos Daniel Aguilar
Agraïments: Gemma Beltran i Pilar Mazza
Producció: Porta4

Amb el suport de:

 

 

 

 

 

Mikel Fernandino

Dramaturg i antropòleg basc establert a Barcelona. En la seva experiència com a escriptor dramàtic ha collit alguns premis significatius en el panorama basc, tals com el Premi Tartean Teatroa per Un pequeño paso para el hombre, el Premi Alex Angulo i el Premi del públic de Pavelló nº6 de teatre breu per Amor Breve i el premi de teatre de butxaca de Sant Sebastià per Erbeste. Actualment té diverses obres interpretant-se al País Basc: Zerura Eroria (Anodí Teatroa), la citada Erbeste (Anodí Teatroa) i l’obra breu La gamba feliz.

Amb En alquiler a Porta4 debuta en l’escena Catalana.

Verónica Pallini

Verónica Pallini. Actriu, docent i investigadora teatral. Doctora en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona (Excel·lent Cum Laude per unanimitat). Llicenciada en Antropologia Social per la Universitat de Buenos Aires i Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona.

Especialitzada en pedagogia teatral explora diverses tècniques de creativitat associades al treball expressiu i terapèutic. Imparteix classes de formació teatral des de 1993 en institucions i universitats. L’any 2006 funda La Escuelita, Estudi de Formació Teatral a Barcelona i actualment dirigeix Porta4, continuació del primer projecte, ara ampliat a escola de formació avançada que inclou una sala d’exhibició. Així mateix, fa classes en l’àmbit universitari i ha publicat nombrosos articles sobre la dinàmica teatral i cultural. Complementa la seva formació amb activitats continuades com actriu i directora teatral.

Entre els seus últims treballs d’interpretació destaquen: Yo, sola (2012/2013 Porta4, Fringe Madrid, La Casona Iluminada en Buenos Aires), Master class (2013 Porta4, ciclo Breus), Manual para combatir la flaqueza del ser humano (2014 Porta4), Assaig Obert (2015 Porta4, 2016 La Seca Espai Brossa), Te voy a matar mamá (2016 Porta4, 2017 Madrid, Buenos Aires y Castilla y León)…

Web personal: http://www.veronicapallini.com

 

Tony Casla

Graduat en Direcció escènica i dramatúrgia per la ESAD Eòlia per la Fundació SGAE. Expert universitari en Literatura i Arts escèniques aplicades per la Universidad de Alcalá. Posgrau en Màrketing i Gestió Cultural per la UNED. Diplomat en interpretació per a professionals per l’escola Interactivo de Madrid. Diplomat en Art Dramtàtic a La Casona, Barcelona: Director d’escena, dramaturg i director.
Traballa a Espanya i Llatinoamèrica. És director artístic de la companyia Antzoki Teatteri amb la que ha aconseguit desenes de premis nacionals i internacionals entre els que destaquen: Premi al Millor Actor, Premi Millor Espectacle Nacional i Premi a la Millor Direcció en el Certamen Nacional de Teatre de Isidoro Maiquez de Cartagena (Múrcia).

 


Noticias relacionadas

L’Independent de Gràcia: Una antropòloga a l’escenari

Teatro a Teatro: “Crítica de l’obra de teatre “En Alquiler”: Un seriós problema social”

La Directa: “Substitució de classe”

 

 

Núvol. L’apuntador: “El vímet es modela si s’humiteja”

Social.cat: “‘En Alquiler’, un monòleg sobre el drama de la gentrificació”

 

 

Revista Godot: “És necessari reflexionar al costat de l’espectador”

 

Teatralnet: Porta4 presenta la seva nova producció ‘En Alquiler’


Històric de funcions:

ESTRENA: 13/12/2017 – 19.00 hores

Diumenges 18 i 24 de març – DIA AUTOR SGAE 2018

Del 18/03 al 06/05/2018

Diumenges a les  18.00 hores
Nova data: diumenge 13 de maig a les 20.30h

 

Dissabte 9 de juny a les 20:00h: Lleialtat Santsenca – Funció en benefici a la campanya #EnsQuedem del Sindicat de Llogaters.
La meitat de la taquilla anirà per la caixa de resistència de la campanya “Ens Quedem”.  

Dilluns 11 de juny a les 12.30 hores. FUNCIÓ ESPECIAL AL MATÍ


Diumenge 7 d’octubre a les 18:00 hores
A La Model (Entença, 155) – Teatre
ENTRADA LLUIRE. Aforament limitat. Per respecte a tothom tancarem portes a les 18:05
Organitza Xarxa d’Habitatge de l’Eixample. Dins de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample 2018.


TEATRE FORUM – Organitzat per PEMB (Pla Estratègic Metropolità de Barcelona)
Porta4 Dimarts 9 d’octubre a les 19.00 hores