Home » Obras realitzades » Hay demasiadas flores

Hay demasiadas flores

Cia. Fholia Teatro

Del 20 al 27/10/2017

Divendres a les 21.00 hores

 

Castellà. 50 minuts. Noves dramaturgies. Recomanada a partir de 13 anys.

 

Sinopsi

Solange i Clara són dues germanes que viuen en una gran casa on treballen com a criades per a una senyora de classe social alta. Als seus mons de rates i paneroles observen la riquesa sense poder-la gaudir en primera persona. Aquest estat crea en elles una profunda enveja cap a la Senyora per la qual treballen i confabulen un pla per poder-la matar i heretar-ho tot.
Els seus dies passen a jugar a ser la senyora, a viure com ella, a portar els seus vestits, a gaudir el poder que la senyora utilitza humiliant-les insultant-les, menyspreant-les… En aquest joc continu donen alleujament al seu malestar entre elles mateixes perquè són mirall la una de l’altra i cadascuna d’elles recorda a l’altra la misèria profunda en la qual estan ofegant-se.

Fitxa tècnica

Direcció: Palma Morena Greco

Interpretació: Eréndira Cañedo Lohikoski, Paola Naranjo Lomeña

Música: Meredith Monk

Vestuari: Raúl Ornelas Aguirre, Eréndira Cañedo Lohikoski

Video: Mat Branger

Disseny dellums: Palma Morena Greco, Mat Branger

Fotos: Raúl Ornelas Aguirre, Giulia Martins

Pintures: Georgia O’Keeffe

Llenguatge: Teatro experimental, físico, vídeo art

 

La companyia

Fholia (NIU en dialecte del sud d’Itàlia) és un projecte de teatre experimental que vol desenvolupar nous llenguatges escènics a partir del cos de l’actor i del seu potencial creatiu en estreta relació amb l’espai.
Neix a l’octubre 2013 a Barcelona, per iniciativa de la directora Palma Morena Greco que reuneix un grup de creadors per al muntatge de la primera producció de la Cia. Naturalesa Morta amb fons Blanco (https://vimeo.com/92940288), inspirada en La Veu Humana de J. Cocteau. L’obra va ser presentada com work in progress al març del 2014 en el Teatre de la Vilella, estrenada al juny del 2014 en el Parc Sandaru i seleccionada com a finalista pel Cenit VI en el TNT de Sevilla.
La segona producció Hay demasiadas flores, un retrat cruel de la misèria humana inspirat en Les Criades de Jean Genet s’estrena al juliol del 2016 en el Festival Turbina: Festival d’Arts Esceniques (Berga, Catalunya). En la tardor del mateix any rep la residència artística en La Nau Ivanow a Barcelona i la residència per a Joves Creadors MediaEstruch en l’Estruch de Sabadell. L’espectacle viatja al gener del 2017 a Moggi das Cruzes (Brasil) per presentar-se en el Festival Internacional de Teatre KNOTS.
Mentre la companyia ofereix també propostes formatives per a creadors teatrals, des de fa dos anys desenvolupa el projecte Espais Íntims un laboratori de creació teatral en el qual joves creadors del món de la dansa, del teatre o de la performance treballen a una posada en escena amb dramatúrgia pròpia.

 

Amb el suport: