Home » Obras realitzades » AMLETH

AMLETH

La Maquinaria Teatro (Argentina)

Dijous 12 a les 19.00 hores
Divendres 13 a les 19.00 hores

 

Drama. Castellà. 60 minuts. Recomanada a partir de 16 anys.

 

Sinopsi

Com si fos un circ abandonat, tres estranys personatges, com a pallassos gastats (però que no obstant això les seves cares són com les nostres), realitzen una representació provocadora i violenta que remitent a la cèlebre tragèdia de Shakespeare.

L’estètica combina el real amb els irreal i el sinistre amb l’humor per crear un ambient particular que proposa, com en els somnis, interpel·lar el món propi i el context actual.

 

Fitxa tècnica

Autor: Luis Cano

Direcció: Omar Sánchez

Interpretació:

Andrés Cepeda (Amleth)
Mauricio Rodriguez (Narrador/ Gerutha/ Saxo)
Alejandro Santucci (Padre/ Feng/ Esclava)

 

La companyia

El grup de teatre ” La Maquinaria teatro” sorgeix l’any 2007 conformat per actors de la ciutat de la Plata reunits pel director teatral Omar Sánchez. A partir d’aquest any s’inicia un procés de treball i de recerca sobre l’obra de Macbeth de William Shakespeare que té com resultat l’obra Macbeth, versión para seis personajes”. Està obra va comptar amb les actuacions de Mariela Kosturcoff, Martín Espíndola, Nahuel Aquino, Alejandro Santucci, Maria Eugenia Massaro i Andrés Cepeda. L’obra va ser seleccionada per al Festival de la Comedia Municipal de la Plata 2008 i també en el concurs de la Comedia de la Província Buenos Aires. Després de tres temporades de funcions el grup decideix fer una nova producció. L’any 2010 estrena “Lucio Vicotrio Mansilla: Una experiencia de teatro leído” d’Ariel Barchilón. L’obra es va realitzar a la sala Saverio Cultural, al Centre Cultural Estació Provincial i en la sala “B” del Pasaje Dardo Rocha de la ciutat de La Plata. Va ser seleccionada guanyadora del concurs de la Comedia Municipal 2011. L’any 2012 s’estrena l’obra “Abriendo Archivos”, declarada d’interès legislatiu per la província de Buenos Aires, realitzant diverses funcions fins a l’actualitat en “La noche de los museos platenses”; en la Fundació Soldi; i al ” Congreso la palabra y la historia” a la sala Astor Piazzolla del Teatre Argentino i en el Ciclo Teatro x la identidad La Plata 2015.

Al setembre de 2014 el grup va estrenar amb el suport de l’Instituto Nacional del Teatre l’obra “Amleth” a la sala teatral Saverio situada a la ciutat de la Plata i va realitzar fins al moment trenta-set funcions en aquest mateix lloc. En el concurs de la Comèdia de la Província de Buenos Aires van destacar amb esments Maurici Rodríguez com a millor actor, Analía Seghezza pel vestuari i Omar Sánchez com a millor adreça. En 2016 va participar com a tancament en el Festival “4×400 aniversari Shakespeare” organitzat per la municipalitat de la ciutat de la Plata en el teatre Municipal Coliseu Podesta i també del “VI Festival Shakespeare Buenos Aires” en Tecnópolis.

 

 

 

Amb el suport: