Home » Obras realitzades » La paradoxa de Protàgores

La paradoxa de Protàgores

Del 24 al 31/05/2015

T-14/15

Diumenges a les 20:30 horas Comèdia. Català. A partir de 14 anys.

paradoxa_protagoras_carrusel-web

Sinopsis

Una tarda feixuga d’una primavera en revel•lia, el jove esclau Avetló apareix a la vida de Protàgores pregant per ser el seu deixeble. El mestre, essent un mercenari nat, exigirà una remuneració per a la difusió dels seus coneixements que el jove i esparracat esclau no podrà pagar. No obstant, el tarannà, la tenacitat i el caràcter del jove faran que el filòsof s’ho repensi i accedeixi a arribar a un acord. El sofista grec li trametrà les seves ensenyances gratuïtament amb una condició: quan Avetló guanyi el seu primer judici, haurà de cedir els honoraris que en rebi al seu mestre. Satisfet, Avetló accepta el tracte convertint-se, d’aquesta manera, en el seu deixeble. Però els dies passen i Avetló no torna a presentar-se al despatx del filòsof. És així com Protàgores, ofès per la deserció del jove, decideix enviar la seva secretària Amàlia en busca i captura del malcarat esclau. Aquesta, després de trobar-lo, l’arrossegarà fins al despatx del seu amo on, el filòsof, li retraurà, amb vehemència,  la seva manca de compromís. El jove, lluny d’arrupir-se penedit, es mostrarà desafiant i gosarà plantar cara al respectat i venerat Protàgores d’Abdera. L’actitud d’Avetló encendrà, encara més, els ànims de Protàgores el qual decidirà donar una sàvia lliçó al jove esclau. Cap dels dos n’oblidarà les conseqüències

Equip artístic

Amb Gerard Clavell, Clàudia de Sandoval i Jordi Manau. Dramatúrgia: Jordi Manau Direcció: Clàudia Costas i Jordi Manau. Escenografia: Marc Salicrú Vestuari: Carla Manau Producció: Martina Ribalta

https://youtu.be/tTx-6_lt1G4